
Sürdürülebilirlik bakış açısını bütüncül bir şekilde ele alarak toplumsal refahı artırmayı hedefleyen Anadolu Sigorta, Kurtaran Ev Derneği ile iş birliği yaparak sokak hayvanları için taşınabilir klinik projesi olan Kurtaran Araç’ı hayata geçirmiştir. Bu proje, zor durumda kalan sokak hayvanlarına yardım ulaştırmak amacıyla tasarlanmış olup, Ev Çiftliği’nde sokak hayvanlarının bakımı ve tedavisi için 29 Ocak 2024 tarihinden bu yana hizmet vermektedir.
Anadolu Sigorta, kuruluşundan bu yana gerçekleştirdiği projelerle sürdürülebilir kalkınmaya katma değer sağlamaktadır. Sokak hayvanlarının tedavisi ve rehabilitasyonu konusundaki öncü projelerinden biri, geçtiğimiz yıl ocak ayında hayata geçirilmiştir. Bu projeyle Anadolu Sigorta, özellikle afet dönemlerinde devreye giren Kurtaran Araç ile sokak hayvanlarının yaşam koşullarını iyileştirmeyi ve toplum sağlığına katkıda bulunmayı hedeflemektedir.
Kurtaran Araç, hemogram, biyokimya, ultrason, röntgen ve operasyon odası gibi bir klinikte bulunması gereken birçok ileri seviye ekipmanla donatılmıştır. Ayrıca, sokak hayvanlarının tedavisi ve rehabilitasyonu için gönüllü veteriner hekimler de bu projede görev almaktadır. Proje kapsamındaki ilk yıl içinde, 500’den fazla hayvanın röntgen, hemogram ve biyokimya testleri gerçekleştirilmiş ve ilk muayeneleri yapılmıştır.
“Kurtaran Araç ile sokak hayvanlarının refahı için elimizi taşın altına koyuyoruz”
Anadolu Sigorta Kurumsal İletişim ve Sürdürülebilirlik Koordinatörü Berna Semiz Ergüntan, Anadolu Sigorta’nın tam 100 yıldır sürdürülebilir bir dünya için çalıştığını vurgulayarak, bu sürdürülebilirlik perspektiflerini sokak hayvanları konusuna da yansıttıklarını ifade etti. Ergüntan, “Anadolu Sigorta olarak, Kurtaran Araç ile sokak hayvanlarının tedavisinin devamlılığını sağlamak ve rehabilitasyonları konusunda çalışmalar yapmak üzere bir yıl önce yola çıktık. Kurtaran Ev ile birlikte hayata geçirdiğimiz Kurtaran Araç ile sokak hayvanlarının sağlığı ve refahı için çaba sarf ettik. Her canlının yaşam hakkına duyduğumuz saygıyla sokak hayvanlarının hayatlarına katkı sunmayı hedefledik. Kurtaran Araç’taki tetkik ekipmanları sayesinde 500’den fazla sokak hayvanına dokunarak teşhis ve tedavi imkanı sağladık. Bu projedeki rolümüz, bütüncül sürdürülebilirlik anlayışımıza katkıda bulunmanın yanı sıra, BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları çerçevesinde “Karasal Yaşam” hedefi için de çalışmalarımıza devam etmemizi sağladı” dedi.